Kampits Családi Pince

Kézműves borászat, Borok, borkóstolók a Kőszeg határában fekvő romantikus szőlőhegyen



Bemutatkozás:

A Kampits Családi Pince egy kicsi, kézműves borászat a soproni történelmi borvidékhez tartozó Kőszegen. Emberöltők szorgos munkája ez a kicsi birtok, amely nekünk sok munkát, ugyanakkor a rendszeres napi feladatok során sok örömet és elismertséget szerez. E páratlan természeti adottságokkal rendelkező vidéken szőlőműveléssel, borászkodással foglalkozni gyönyörű feladat, de komoly felelősség is.

PINCE
Pincénk Kőszeg határában fekvő romantikus szőlőhegyen, a Kőszegi- hegységgel körülölelt Pogányok bejáratánál található. Itt dolgozzuk fel teljes egészében a szőlőtermést, tároljuk és értékesítjük borainkat. Pincénk 3 részre tagoldóik, ahol egy kiszolgáló, egy érlelő és egy feldolgozó helyiség található. Itt tarjuk a borkóstolókat, de baráti társaságok összejövetelére is lehetőséget teremtünk a pince hűvösében, illetve a tél melegében.

FELDOLGOZÁS
Minden évben mintegy 2 hektár termése kerül be, ezek kizárólag saját területről származnak. Szeretnénk megmaradni olyan pincének, ahol a borász tudja megálmodni a borokat és ténylegesen a keze munkája révén születik meg a bor. A természetes folyamatokat részesítjük előnybe, a technikát a lehető legkisebb mértékben használjuk.

BOROK
Nem tömegborokat, inkább különlegességeket készítünk, kis tételekben. Termékeink között megtalálhatóak a friss, fiatalos, illatos borok; az érlelt, telt száraz vörösborok, valamint a késői szüretelésű száraz vörösborok is. A 225 l-es tölgyfahordós érlelés során minden kis külső tényező hatványozottan köszön vissza a borban. Az arra megérett nedűt tartós tárolásra acéltartályokba, illetve palackokba töltjük. Borainkat házasítás után főként folyóborként értékesítjük, vagy külön fajborként kerülhet fogyasztásra.

BORKÓSTOLÓK
Borkóstolónk kb. 1 órás, vidám program, általában Kampits Ernő, a tulajdonos tartja. A vendégek megismerkedhetnek a borvidékkel, a borkóstolás szabályaival és pincénk boraival. A programot mind egyéni vendégeknek, mind csoportoknak ajánljuk, önálló programként. Igény szerint 5-6 tételt kínálunk a 3 fajtából, melyek technológiájukban, tárolásmódjukban és korukban különböznek egymástól. A különböző borok kóstolása között borkorcsolyát kínálunk. Látogatóink megtekinthetik ültetvényeinket a pince közelében lévő Kövi-dűlőben. A látogatás előre egyeztetett időpontban történhet.

KÖRNYÉK
Barangolhat a környéken, a pogányi szőlőhegyen, szőlők között, felfedezheti a borospincéket, dűlő utakon gyalog, kerékpárral könnyedén eljuthat a szomszédos falvakba, Velembe, Bozsokra, Cákra, de gyorsan a történelmi kisvárosba, Kőszegre is. A szőlőhegy tetejéről csodálatos panorámában gyönyörködhet továbbhaladva turistajelzések mentén a Kőszegi-hegység értékei felé.

Célunk, hogy a hozzánk betérő látogatóval - legyen az helyi lakos, vagy turista -, megismertessük filozófiánkat, a borhoz való kapcsolatunkat.

Nyitva tartás előzetes telefonos bejelentkezés alapján, illetve ha a pince körül dolgozunk.

Térjen be hozzánk, tiszteljen meg figyelmével és vigye magával a kőszegi borok jó hírét!




vissza a kereséshez >>





A képek rákattintással kinagyíthatók

Elérhetőségek:

Cím:

9725 Kőszegdoroszló, Pogány hegy, Posta úti dűlő, 1786/1  
térkép »

Telefonszám:

+36-20-8244356, +36-20-8248862

Fax szám:

E-mail cím:

info@kampitspince.hu

Weboldal(ak):